OB går ind i lokalradio-kampen

Fodboldklubben OB er sammen med produktionsselskabet STV initiativtager til Sport FM Odense. En forening der netop har søgt om sendetilladelse til at lave nonstop lokalradio fra Odense.

-

Fodboldklubben OB er sammen med produktionsselskabet STV initiativtager til Sport FM Odense.
En forening der netop har søgt om sendetilladelse til at lave nonstop lokalradio fra Odense.


Formand for foreningen er Niels Erhard Thomsen, der også er formand for Odense Boldklub, og som dermed også sidder på en af bestyrelsesposterne i den professionelle del af klubben, OB A/S.


Ikke kun OB
\"Det er da selvfølgelig en måde at synliggøre OB på. Men det er ikke som sådan en ren OB-kanal. Vi vil lave både sport, musik, nyheder, studieinterviews og servicemeddelelser,\" siger Niels Erhard Thomsen.


Med i bestyrelsen sidder foruden Niels Erhard Thomsen også Henrik Kristensen, der er formand for OBs fanklub, advokat Jens Peter Henriksen, ejendomsmægler Annette Sander og studerende Anja Saabye Jensen.


Hård kamp
Med OBs indblanding i kampen om de tre sendetilladelser i Odense, tyder den på at blive ekstra hård i år.


Blandt de andre store spillere på det marked er også et samarbejde mellem Radio 3 og Fyens Stiftstidende, og så har The Voice og Pop FM også søgt om tilladelse. Bag de to foreninger står Nordisk Reklame A/S. Både The Voice, Pop FM og Radio 3 sender i dag radio der kan høres af mange odenseanere, men ikke fra en af de tre attraktive lokale sendefrekvenser.


14 foreninger har søgt om sendetilladelser til lokal radiovirksomhed i Odense. I dag har ialt ni foreninger sendetilladelser. Hvem der får tilladelser afgør Radio- og TV-nævnet på deres møde 30. april.


Flere med i opløbet
De fleste kendte lokalradioer i Odense har igen søgt om at sende radio i det odenseanske. 


I dag har følgende ni foreninger sendetilladelser på de tre frekvenser. Foreningerne deler tiderne på de forskellige frekvenser:


87,9 MHz:
Odense Studenterradio
UFM Syddansk Universitets Radio
103,5 MHz:
Odense Lokalradio (Radio 49)
107,1 MHz:

Odense Radio, Adventkirkens Forening
Ældrekomitéen for den Indre By (Komitéens Radio)
Radio Luna
Indvandrerradioen i Odense
Iransk Radio
Fyns Total Radio