OB køber Midtfynsfestivalen

-

-

Odense Boldklub meddelte torsdag d. 23 august,  at den fynske superligaklub har købt Midtfynsfestivalen. 


Nina Færgemann havde efter 26 år i spidsen for festivalen ønsket at overdrage sit livsværk til nye kræfter. Fremover bliver Midtfynsfestivalen et datterselskab til Odense Boldklub A/S.


Odense Boldklub har ikke lagt skjul på, at den ambitiøse boldklub ønsker at udvide sine forretningsområder til andre dele af underholdningsindustrien.


Henvendelse fra Nina
Men alligevel kommer det som noget af en overraskelse, at OB går ind i musikbranchen ved at købe Midtfynsfestivalen.


\"Med købet af Midtfynsfestivalen positionerer vi os som en væsentlig aktør på markedet for musik og underholdning, og sammen med professionel fodbold og håndbold har vi et godt afsæt til de kommende års udfordringer. Det er vores strategi, at komme ind på andre områder af underholdningsmarkedet, og derfor er vi glade for, at de hidtidige ejere med Nina Færgemann i spidsen rettede henvendelse til os,\" udtaler OBs direktør Kim Brink i en pressemeddelelse.


Generationsskifte ikke muligt
Nina Færgemann, der har stået i spidsen for festivalen siden hendes mand Peter Færgemann døde i 1991, mener at tiden er moden til at give bolden videre til andre.


\"Et generationsskifte med mine børn har ikke været muligt. Derfor synes jeg, at det efter 26 år er tiden til at give bolden videre for at sikre Midtfynsfestivalens fortsatte placering som en af Danmarks største kulturbegivenheder, \" siger Nina Færgemann.


Overraskelse i Ringe
Ringes borgmester Bo Andersen (V) er overrasket over OBs køb.


\"Jeg er ikke overrasket over at aktiviteterne bliver solgt. Det har Nina Færgemann jo ikke lagt skjul på, at hun ville. Men at det er OB, der køber, må siges at være overraskende.\"


Bo Andersens største bekymring nu, er festivalens placering fremover. Der har før været flytteplaner mod Odense for Midtfynsfestivalen, men de blev i år endelig skrinlagt af Nina Færgemann. Spørgsmålet er om OB deler den holdning.


\"Men jeg går da ud fra at OB er interesseret i at tjene penge. Og publikum har jo allerede givet udtryk for, at festivalen bør blive i Ringe,\" siger Bo Andersen, der nu venter på at OB skal præsentere deres planer.