OB lægger afstand til bunden med vital sejr

Martin Spelmann blev matchvinder, da OB vandt i Silkeborg og skabte hul til nedrykningsstregen.

Fremmede græsplæner har bestemt ikke været OB's livret i denne sæson, men lørdag fik det fynske superligahold en tiltrængt udebane-opmuntring med en sejr på 1-0 i Silkeborg.

Martin Spelmann stod for kampens enlige scoring mod bundproppen, da han otte minutter før pausen nåede først frem til en løs bold i straffesparksfeltet og sparkede den højt i nettet bag Thomas Nørgaard i Silkeborgs mål.

Det var nok til tre meget vigtige point, og dermed har fynboerne pludselig et hul på fire point ned til FC Vestsjælland under stregen.

Til gengæld ser superligamissionen efterhånden fuldstændig håbløs ud for Silkeborg, der nu har tabt syv kampe på stribe, og der er ikke mange tegn på, at der er et vendepunkt lige om hjørnet.

Selv om silkeborgenserne også mod OB tegnede pæne spillemæssige mønstre, var der igen for lidt slagkraft i offensiven fra Jeppe Illum og Nicolaj Agger, som slider hårdt for at komme til chancer, men er for dårlige til at udnytte dem.

Midtjyderne fik en gylden mulighed for i det mindste at tage et point, da Agger og indskiftede Morten Beck Andersen blev spillet fri foran Mads Toppels mål, men Aggers tværpasning til holdkammeraten manglede et par centimeters præcision.

Den missede kæmpechance er et godt billede på Silkeborgs problemer. Der mangler overskud og selvtillid foran modstandernes mål, og derfor blev det også målløst mod et OB-hold, som ellers ikke imponerede.

Nok var fynboerne bedst i den første halve time, hvor de skabte et par store chancer til Rasmus Falk og Emil Larsen, men spillerne så ikke ud til at befinde sig alt for godt i den 3-4-3-opstilling, træner Ove Pedersen havde skruet sammen til lejligheden.

Hjemmeholdet fik meget plads at spille på efter pausen, og et bedre hold end Silkeborg havde udnyttet, at OB til tider forekom decideret uorganiseret.

Men Spelmanns scoring blev kampens eneste, og dermed tog OB sæsonens blot anden udesejr, mens Silkeborg for længst er isoleret i bunden med sine i alt fire point.