I det fynske folks tjeneste

OB-legende scorer job som assistenttræner

Den tidligere OB- og AC Milan-spiller Thomas Helveg skal hjælpe med at træne de kommende danske A-landsholdspillere i fodbold. 

Thomas Helveg spillede i OB i sine unge år fra 1989 til 1994 og igen fra 2007 til 2010. Fra 2011 til 2013 var han assistenttræner i klubben. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Fynske Thomas Helveg er blevet udnævnt som assistenttræner for det danske U19-landshold i fodbold. Det oplyser Dansk Boldspil-Union på sin hjemmeside

Læs også Efter testkamp: OB-spillernes kroppe skal lige i gang igen

Derudover er en anden tidligere landsholdsspiler Thomas Kahlenberg udnævnt som assistenttræner for U16-landsholdet.

”Kahlenberg og Helveg er enorme kapaciteter med store karrierer i bagagen på både klub- og landsholdsniveau. De har erfaring fra banen, omklædningsrummet og en masse ”tavs” viden, som vi håber, at de kan give videre til de næste danske A-landsholdsspillere, siger DBU’s talentudviklingschef, Flemming Berg, i en pressemeddelelse. 

- De er to store personligheder, som kan bidrage til teamet og styrke den faglighed, som vores cheftrænere besidder, fastslår han.

Trænererfaring fra OB

48-årige Thomas Helveg spillede i OB i sine unge år fra 1989 til 1994 og igen fra 2007 til 2010. I mellemtiden nåede han forbi de italienske klubber Udinese, AC Milan og Inter.

På A-landsholdet fik den fynske fodboldlegende 108 landskampe, hvor han blev noteret for to mål. 

Af trænererfaring har Thomas Helveg i tiden efter sin professionelle spillerkarriere været assistenttræner i OB indtil 2013.