OB-sejr i Esbjerg gør guldkampen helt åben

Sæsonens anden sejr på Blue Water Arena bringer OB helt op på siden af FC København. To fornemme langskud tippede den tætte kamp til fynboernes fordel

OB er for alvor tilbage i guldstriden, efter at odenseanerne på mål af Chris Sørensen og Rurik Gislason vandt den vanskelige udekamp i Esbjerg med 2-1.

Dermed gentog de to hold resultatet af efterårets møde på Blue Water Arena, hvor OB er eneste gæstehold der har vundet i denne sæson.

Fynboerne havde onsdag aften fået en gave med FC Københavns nederlag til FC Nordsjælland, og Lars Olsens mandskab greb chancen for at bringe sig helt op på siden af mestrene, som de møder i Parken i næste uge.

Efter en svingende sæsonstart ser det med den anden sejr i træk ud til, at den værste rust er banket af de rutinerede stænger.

Den tætte og meget intense kamp, der blev spillet på en tung og tilsandet bane, lignede på mange områder de to holds opgør samme sted i efteråret.

Hjemmeholdet leverede forårets hidtil bedste præstation og kom i spidsen, da Mikkel Vendelbo udnyttede uopmærksomt fynsk forsvarsspil ved et frispark. Men 10 minutter senere sparkede Chris Sørensen fremragende et frispark direkte i nettet, og endnu et langskudsmål af Rurik Gislason bragte OB på ret kurs efter pausen.

Dermed skal der ske underlige ting, hvis ikke kampen om guldet kommer til at stå mellem OB og FC København. Med ni point op til de to tophold må Esbjerg i stedet ud i et forsvar af den tredjeplads, som ikke blot Silkeborg, men nu også AaB kandiderer til.