OB skriver kontrakt med 15-årig midtbanetalent

På sin 15 års fødselsdag kunne den talentfulde OB'er Julius Eskesen glæde sig over, at en af gaverne var en 2-årig kontrakt med OB.

Dermed udnytter klubben DBU's regler, der siger, at man først må skrive kontrakt med spillere der er 15 år eller derover. Og i OB er talentchef Uffe Pedersen naturligvis glad for, at det er lykkedes at tilknytte det unge talent.

- Vi gør det for at sende et signal til Julius om, at vi tror på ham, og at vi under ingen omstændigheder vil have at han går "fri" på markedet. Ved at skrive kontrakt binder vi os til Julius, og han binder sig til os, og vi undgår dermed, at andre klubber kan kontakte ham i kontraktperioden.

Og det er da heller ikke hver dag at OB skriver kontrakt med en 15-årig.

- Det er da sket før, at vi har skrevet kontrakt på dagen hvor spilleren fylder 15, men det er bestemt ikke noget, der sker ofte, pointerer Uffe Pedersen.

Han påpeger samtidigt, at en ungdomskontrakt med OB er ikke lig med, at man nu har skudt papegøjen rent økonomisk.

- Man kan vel bedst betegne det som ekstra lommepenge, der for Julius vedkommende betyder, at han ikke behøver at stå i brugsen og samle flasker, men at han i sin fritid kan koncentrere sig fuldt ud om at spille fodbold.

Større fokus på talentarbejdet

Udover Julius Eskesen har OB tidligere i marts skrevet kontrakt med den 17-årige forsvarsspiller Magnus Pedersen, samt den 18-årige angriber Anders Thomsen. Ifølge Uffe Pedersen er det ikke nogen tilfældighed, at der i den seneste tid er blevet skrevet kontrakt med flere unge spiller end tidligere set.

- Vi har fået et større fokus på vores talentarbejde, og så har vi også ramt nogle rigtig gode årgange. Vi er blandt andet en af de klubber, der har flest spillere på de forskellige ungdomslandshold. Vi har en helt klar målsætning om at skulle levere nogle flere spillere som Kasper Larsen og Daniel Høgh til superligaholdet, og jeg mener helt klart, at vi er på rette vej.

Han understreger dog, at en kontrakt ikke med klubben ikke er nogen garanti for at komme på superligaholdet.

- Kontrakten er bare den første del, man skal arbejde mindst ligeså hårdt efterfølgende, hvis man skal slå igennem i superligaen. Det kræver hårdt arbejde og disciplin hvis man udover at gennemføre sin studenteruddannelse også skal passe sin træning 6 gange om ugen. For klubbens synspunkt er det helt klart, at uddannelse er vigtigere end fodbold, så derfor er det et krav for vores side, at spillerne fuldfører deres studentereksamen, hvis de skal være i OB.