OB smadrede AaB i Helvegs afskedskamp

OB og Thomas Hlveg satte et fornemt punktum på efteråret. Ikke mindre en 6-0 - den største sejr over AaB nogensinde.

OB viste uhyggelig kynisme og kørte et svagt AaB-hold over med hele 6-0 hjemme på Tre-For Park i Thomas Helvegs afskedskamp, der til sidst var ved at sne væk. Fynboerne nupper dermed andenpladsen, i hvert fald for en stund, skriver Bold.dk.

Som de to første Superligahold, tog OB og AaB lørdag aften hul på efterårets sidste spillerunde i landets bedste række. Fynboerne kom efter en ellers god stime til opgøret hjemme på Tre-For Park med 0-2-nederlaget til Brøndby sidste weekend i bagagen.

Kent Nielsens tropper lå sidst og skulle undgå at overvintre under nedrykningsstregen. Det lykkedes på ingen måde i dagens kamp, tværtimod blev ålborgenserne de lidet flatterende modtagere af en gedigen ørefigen mod OB.

Indledningsvis var der dog ikke meget der tydede på, at det skulle blive en målrig forestilling. OB dominerede i en relativt kedelig første halvleg, og fynboerne havde omtrent de chancer der var, med undtagelse af et forsøg fra AaBs Nicklas Helenius, der strøg bag om mål.

Halvlegens højdepunkt kom efter 27 minutter, da Esben Ruud inadskruede frispark blev dirigeret i nettet af Peter Utakas niende sæsontræffer.

5 mål efter pausen

Efter pausen skete der dog ting og sager i noget af et fynsk målshow. Først udbyggede flittige Hans Henrik Andreasen til 2-0 på et Thomas Helveg-indlæg.

Den blonde midtbanespiller nåede højest i feltet og scorede som vi kender ham, med hovedet.

Otte minutter senere var det så igen Utakas tur, da en smart hælaflevering fra Henrik Toft skabte chancen til nigerianeren, der sikkert eksekverede. Utaka var herefter i oplæggerens rolle, og Ruud kunne med venstre benet sætte læderet ind bag AaB-målmand Karim Zaza til 4-0.

AaB gik mere og mere i opløsning, men fynboerne og en sjældent set kynisme fortsatte ufortrødent. Chris Sørensen lagde et frispark i feltet, hvor Toft opsnappede en løs bold og via overliggeren gjorde det til 5-0.

Minsandten om det ikke også med et kvarter igen blev vanvittige 6-0. Igen var det Esben Ruud og igen med venstreskøjten.

Mod slutningen faldt sneen tungere og tungere, og det lignede nærmest tilstande man kunne se da Juventus røg ud af Europa League i Polen torsdag.

Men det endte med en 6-0-øretæve til Kent Nielsens AaB, der dermed cementerede sidstepladsen, og fik noget af en trist afslutning på et skuffende efterår.

Thomas Helveg blev kort før slutfløjtet udskiftet til stor applaus.
OB kravler med sejren op på Superligaens andenplads, men både Brøndby og FC Midtjylland mangler endnu at spille.