OB smed sejren væk: 1-1 mod Sønderjyske

På trods af flere store chancer måtte OB nøjes med 1-1 hjemme mod Sønderjyske i Superligaens ottende runde.

OB er fortsat under nedrykningsstregen i Superligaen, efter at holdet måtte nøjes med uafgjort 1-1 hjemme mod Sønderjyske i søndagens tidlige kamp, hvor fynboerne misbrugte flere store muligheder.

Opgørets betydning var tydeligt fra start, hvor begge hold kom med masser af energi, men uden at det for alvor resulterede i poleret spil.

Højrebacken Espen Ruud var igen klar til at spille fra start for OB, og det viste sig uhyre brugbart for hjemmeholdet.

Nordmanden skabte konstant uro i Sønderjyskes bageste kæde med et hav af energiske fremstød, og allerede i det femte minut var det ved af kaste mål af sig.

Det gav OB, der kom til kampen med to nederlag i bagagen, blod på tanden, og hjemmeholdet satte sig på begivenhederne med masser af fysik.

De fleste mål i fodbold kan direkte relateres til personlige fejl, og det var præcis, hvad der skete, da Sønderjyskes Adama Guira satsede alt for meget i en tackling af Thomas Mikkelsen efter et hjørnespark.

Dermed kunne Mikkelsen sende Martin Spelmann af sted i en friløber fra midten af banen, og midtbanespilleren, der inden kampen blev hyldet som månedens spiller i OB, kunne sikkert bringe hjemmeholdet foran.

Hos gæsterne hed det klart bedste våben Marvin Pourie, og med flere energiske løb fik han lagt tryk på OB's defensiv. Derfor var det også meget naturligt, at det var netop den tyske angriber, der sendte et oplæg fra Tommy Bechmann i nettet til 1-1 i det 38. minut.

Målet blev dog, tilsyneladende fejlagtigt, annulleret af den ene linjevogter, der markerede, at bolden havde været ude over baglinjen inden indlægget fra Bechmann.

Efter pausen fik Sønderjyske-træner Lars Søndergaard flyttet sit hold noget længere frem på banen, og det blev farligt et par gange, men til gengæld efterlod det taktiske træk også markant mere plads til OB's kontraangreb.

Den slags er guf for Emil Larsen, som flere gange satte sine holdkammerater flot op, men uden yderligere scoringer. Særligt Vladimir Dvalishvili var synder for OB med to store afbrændere.

I stedet skete det, der så ofte sker i fodbold, når et hold ikke formår af afgøre kampen.

Efter et indlæg fra højre side og en ordentlig omgang rod i OB's felt kunne første halvlegs synder for Sønderjyske, Adama Guira, skovle bolden i mål til 1-1 og sikre gæsterne det ene point.

Dermed er OB fortsat under nedrykningsstregen med seks point, mens Sønderjyske er på syvendepladsen med otte point og en bedre målscore end FC København.