OB taber i Horsens og er stadig i vinterhi

På et forrygende mål af AC Horsens' Charles Takyi og ét af Jude Nworuh slog AC Horsens OB 2-0.

OB er godt i gang med at sætte den flotte pointhøst fra i efteråret over styr.

Søndag led fynboerne klubbens andet nederlag i foråret, da holdet tabte 0-2 i Horsens. Foråret har dermed kun sendt ét point deres vej i tre kampe.

Hjemmeholdet var bedst til at kontrollere den stærke vind på Casa Arena Horsens fra kampens start, og nyerhvervelsen Charles Takyi lader til at have fundet sine holdkammerater i offensiven meget hurtigt.

Kvartetten Takyi, Jude Nworuh, Martin Spelmann og Martin Retov kombinerede i det hele taget flot langs jorden.

Et samarbejde, der resulterede i et mål allerede i kampens niende minut. Takyi modtog bolden med brystet midt på banen og retningsbestemte den til en holdkammerat, der med det samme gav angriberen bolden igen.

Fra banens midte løb den tysk-ghanesiske spiller forbi fire modstandere og sendte bolden i nettet bag en sagesløs Jesper Christiansen i OB-målet.

Det flotte Horsens spil stod i kontrast til udeholdet, der slet ikke kunne få spillet til at fungere.

Paradoksalt nok spillede Horsens i kampens begyndelse den slags fodbold, OB især tidligere har været eksponent for.

Det virker dog ikke til, at fynboerne er kommet ordentligt ud af vinterhiet og ind i det såkaldte forår, i hvert fald ikke bedømt på de 90 minutter på det iskolde og vindblæste Casa Arena Horsens.

Gæsterne kom bedre med efter Horsens' føringsmål, men hjemmeholdet var stadig farligst kampen igennem, selv om det flotte kombinationsspil blev mere og mere sjældent.

Det endelige dødsstød fik OB 20 minutter før tid, da Martin Spelmann var brudt igennem ved modstanderens mållinje.

Herfra spillede han en fremadstormende Jude Nworuh, der nemt kunne sende bolden i nettaget og AC Horsens tre point længere væk fra den truende nedrykningsstreg.