OB tager første sejr i 2013: AC Horsens får tæv

Skader tog hårdt på AC Horsens, da østjyderne tabte 0-2 i en uskøn kamp mod OB.

OB fik søndag eftermiddag en tiltrængt sejr - den første i fem forsøg i foråret. AC Horsens blev slået 2-0 på Tre-For Park på mål af Bashkim Kadrii og Darko Bodul.

Sejren var den kun anden i de seneste 22 forårskampe på hjemmebanen i Odense.

Mens man kan glæde sig over pointene i Odense, så må OB-træner Troels Bech dog stadig have bekymringer omkring spillet.

For det var mere effektivt end kønt, dét hjemmeholdet leverede søndag. Banen i Odense er meget tør og sandet, hvilket satte sit negative præg på spillet.

For begge holds vedkommende kneb det til tider med at ramme en medspiller og kontrollere bolden, der sjældent rørte det såkaldte græstæppe i særlig lang tid af gangen.

For gæsterne fra AC Horsens var banen dog det mindste problem. Efter 20 minutters spil havde træner Johnny Mølby mistet to spillere til skader. Midtbaneprofilen og anfører Martin Retov og midterforsvareren Mads Agesen.

Førstnævnte havde AC Horsens taget en kalkuleret risiko med og sat på banen fra start på trods af, at han kun tre dage forinden var udgået af Horsens' kamp mod AaB med en skade i baglåret.

Netop Retovs skade var dyr for gæsterne, der tabte terræn og overskud, efter han måtte forlade banen. OB fik overtaget i den fysisk betonede kamp og bragte sig foran ved et Bashkim Kadrii-langskud i dommerens tillægstid i første halvleg.

Op til målet havde hjemmeholdet haft få muligheder. Symptomatisk var de farligst ved et skud fra nær midten, som Krisztián Vasócz var tæt på at overliste Horsens-målmand Frederik Rønnow med.

Kort efter pausen lukkede OB-angriberen Darko Bodul kampen, da han i det lille felt hamrede en løs bold i nettet. En flot helflugter, der var et ensomt højdepunkt på en dårligt spillet Superligakamp i det kolde danske forår.