OB-talenter på efterskole

Odense Boldklub satser på talenterne og har sammen med Hjemly Idrætsefterskole lavet et nyt samarbejde, så 9. og 10. klasser kan kombinere fodboldtræning på eliteniveau med muligheden for at komme på efterskole.

Samarbejdet gælder foreløbigt to år, og det er både piger og drenge, som nu kan forfølge drømmen om en fodboldkarriere, samtidig med at udvikle sig personligt på efterskolen.

- Vi er overbevist om, at det giver det bedste resultat i sidste ende, at vi udvikler og uddanner hele mennesker - og ikke kun fodboldspillere. Vi er samtidig klar over, at mange i denne aldersgruppe er meget fokuseret på muligheden for at udvikle sig i et efterskolemiljø, og det giver den nye aftale med Hjemly Idrætsefterskole de bedst tænkelige muligheder for, siger OB's talentchef Uffe Pedersen.

Aftalen betyder, at talenterne kommer til at træne fodbold i skolemiljøet fem gange om ugen, mens der vil være to til tre ugentlige træninger i OB, samtidig med at de deltager i turneringsfodbold på højeste niveau.

Også på Hjemly Idrætsefterskole glæder de sig over den nye aftale.

- Vi får mulighed for at tilbyde vores elever at udfordre deres talent på højt niveau, og OB får mulighed for at give deres unge spillere muligheden for et ophold på en efterskole, hvor tilknytningen til klubben bliver bevaret. På pigesiden har vi gennem flere år haft et tæt samarbejde med OB, og de erfaringer glæder vi os til at bruge hos drengene, siger forstander Rud Nielsen fra Hjemly Idrætsefterskole.