OB-træner: Mentalt vigtigt at ligge over stregen til jul

Ove Pedersen mener ikke, at det er en tilfældighed, at OB nu har vundet tre hjemmekampe på stribe.

OB har tilbragt det meste af sæsonen under den berygtede nedrykningsstreg, men det lavede fynboerne om på, da de hjemme slog gæsterne fra FC Nordsjælland med 1-0.

Fynboerne har nu vundet deres tre seneste hjemmekampe, og det er ikke en tilfældighed, mener OB's træner.

- Vi har fået lagt en fin linje i vores spil. Vi er et bundhold, men vi spiller godt. Så det er ikke tilfældigt, at vi vinder vores hjemmekampe.

- Sidegevinsten er så, at vi kravler over nedrykningsstregen og vi ved godt, at det har mental betydning, hvis vi er over stregen til jul, siger Ove Pedersen.

Det var hjemmeholdets georgier Vladimir Dvalishvili, der efter 35 minutters spil kunne sikre OB de tre vigtige point med sin anden sæsonscoring. Og selv om Ove Pedersen skiftede ham ud, var indsatsen værdsat.

- Vladimir Dvalishvili var god i dag. Han satte også holdkammeraterne op. Den eneste grund til, at jeg skiftede ham ud i anden halvleg var, fordi kampen var ved at tippe til FC Nordsjællands fordel, siger OB-træneren.

Også Martin Spelmann har rosende ord med på vejen til sin georgiske kollega.

- Dvalishvili leverede en god indsats. Han scorede og leverede også en assist til mig, som jeg burde have scoret på. Men det er vigtigt for holdet, at få ham i gang.

Emil Larsen fandt ligeledes et godt samarbejde med Vladimir Dvalishvili i kampen mod FC Nordsjælland.

- Vi ved at Lado (Vladimir Dvalishvili red.) kan score mål. Jeg prøvede at finde ham inde i boksen, og han vidste godt, han skulle søge til forreste stolpe. Det lykkedes heldigvis for ham at score, siger Emil Larsen.

OB kravler med de tre point over nedrykningsstregen på Superligaens 10. plads.