OB-træner om halvsæson: Vi skal vinde - ellers er det ligemeget

Top seks, pokalfinaler og muligt gruppespil i Europa. Den kommende halvsæson byder på mange muligheder, men også store udfordringer.

Onsdag var OB-spillerne tilbage på træningsbanen efter juleferien. Og der er god grund til at få varmet benene godt op, for OB kigger ind i en spændende halvsæson. 

Mulighederne er store for OB i den nye halvsæson, men barrierne er også store. Og det er cheftræner Andreas Alm udemærket klar over. 

quote En pokalfinale er en stor kamp. Men taber man den, er den lige meget

Andreas Alm, cheftræner for OB

- Vi har en stor udfordring i at komme i top seks, den er hård, men vi går efter det, siger cheftræner Andreas Alm. 

Lige nu ligger OB på niendepladsen med seks point op til sjettepladsen. Og der skal kæmpes hårdt, hvis pointene skal hjem. For de to første kampe er mod ligaens top to, FC København og FC Midtjylland. 

- Vi må forsøge at stoppe FC København og FC Midtjylland i at vinde, og så må vi se, hvad resultaterne kan række til, forklarer Andreas Alm.

Men udfordringerne ligger ikke kun i Superligaen.  

– Vi går med ambitioner om top seks, for ligaen er totalt set større end pokalen. Men nu er vi i semifinalen, så det gør jo noget ved balancen, siger Andreas Alm. 

Pokal og Europa 

I løbet af den næste halvsæson er OB nemlig også med i pokalturneringen. 

Først skal semifinalekampene mod SønderjyskE vindes, før OB er videre i turneringen. Men der er allerede snak om finalen, og hvad det ville betyde for klubben at være med i den. 

Andreas Alm har før stået i pokalfinaler og ved, hvad det betyder at kunne løfte pokalen til sidst. 

- En pokalfinale er en stor kamp. Men taber man den, er den ligemeget. Pokalen vinder du, ellers kan du bare ryge ud tidligt. Så finalen er stor for os, men så skal vi vinde den, ellers er den ikke noget, forklarer Andreas Alm. 

Men det er alligevel ikke helt det samme, som da Andreas Alm vandt pokalen med BK Häcken i Sverige. 

- Det betyder meget at vinde titlen. Det gør det også i Danmark, men der er mere på spil her. Nemlig gruppespillet, det er jo kæmpestort. Så det betyder vældigt meget, siger Andreas Alm. 

Christian Eriksen

OB og Christian Eriksen har af mange omgange været kædet sammen. Og det glæder også Andreas Alm at høre, at han har rettet sit fokus mod professionel fodbold igen. 

- Jeg er glad for at høre, at han har de ambitioner. Det tyder på, at han har det godt og ser muligheder for det, siger Andreas Alm. 

Men samtidig indser cheftræneren også, at der nok er lange udsigter til at få Christian Eriksen på holdkortet i Odense. 

- Hvis jeg skal være realistisk, er jeg vældig glad for de spillere, jeg har. Men det er klart, der er en ekstra dimension i det navn og den spiller, fortæller Andreas Alm. 

Så hvis muligheden byder sig afviser Andreas Alm ingenting

- Gode spillere er der altid plads til.