I det fynske folks tjeneste

OB-træner: Vi har vist internationalt snit

Henrik Clausen mener, at OB trods nederlaget til Villarreal har vist højt niveau i kvalifikationskampene.

01:32

1 af 2

OB's cheftræner, Henrik Clausen, er trods nederlaget til Villarreal og den uundgåelige skuffelse over at vinke farvel til Champions League hurtig til at se fremad.

Han mener, at OB har vist, at holdet har noget at byde på internationalt, og det skal bruges fremadrettet.

- Jeg synes, at vi viste stor international parathed i den første kamp, og det gjorde vi også på mange punkter hernede. Hvis vi lige kan blive helt skarpe og blive lidt klogere på, hvornår vi skal lave et frispark, så kan vi tage mange ting med os.

Henrik Clausen håber, at OB kan bruge den erfaring, som holdet har høstet i Champions League-kvalifikationskampene mod græske Panathinaikos og Villarreal, til at komme op på siden af FCK i toppen af dansk fodbold.

- Sidste år så jeg både os selv og FCK blive presset op i tempo, blive markant bedre og være rigtig stærke sidst på efteråret. Det er det, vi håber på og går efter igen, siger Henrik Clausen med henvisning til OB's og FCK's internationale kampe i sidste sæson.

Han mener, at der fortsat er en række ting, som OB'erne skal vænne sig til - blandt andet de mange rejser, de mange kampe og den megen opmærksomhed i forbindelse med europæiske topkampe - før man kan nå FCK's topniveau.

- Det skal man vænne sig til, og jeg tror også, at FCK har øvet sig på det i mange år, inden det lykkedes for dem, siger Henrik Clausen.

OB kan trods nederlaget til Villarreal trøste sig en smule med, at holdet er klar til Europa Leagues gruppespil.