OB undgår femte nederlag på stribe

Peter Utaka stod for to scoringer, da OB på hjemmebane vandt 2-1 over HB Køge i Superligaen.

OB tog søndag et vigtigt skridt ud af krisen, da det blev til en 2-1-sejr hjemme over bundholdet HB Køge. Dermed undgik fynboerne for første gang i fem kampe at gå fra banen uden point.

Peter Utaka var tilbage i fynboernes startopstilling, efter Djiby Fall havde forvist ham til bænken i kampen mod Fulham.

Viste sit værd

Og man må sige, at Peter Utaka udnyttede muligheden for at vise, hvem der hører til i OB's angreb.

Inden for fem gode minutter omkring den første halve time vendte han HB Køges tidligere føring til stillingen 2-1 til hjemmeholdet.

Ved begge mål viste nigerianeren, at hans hurtighed og nærkampstyrke stadig består.

Som ved 2-1-målet, hvor han ved en bold i dybden afviste HB Køges Stefan Hansen, løb fra ham og iskoldt satte bolden i mål.

Ikke prangende

OB'erne spillede dog på ingen måde prangende, og HB Køge havde ikke svært ved at komme frem til afslutninger.

Det er da også værd at bemærke, at OB nu har lukket mål ind i de seneste 10 kampe i Superligaen.

Samtidig virker OB-spillerne frustrerede inde på banen. Det viste sig blandt andet i anden halvleg, hvor anfører Anders Møller Christensen og Kalilou Traoré var i en verbal slåskamp, som man normalt kun ser mellem to modstanderne.

Wessel ude af kampen

OB-træner Henrik Clausen havde til kampen desuden valgt at tage konsekvensen af, at Steffen Wessels har haft noget svingende præstationer i OB-målet. Tyskeren var sendt på bænken og blev erstattet af Mads Toppel.

Han stod en næsten fejlfri kamp, hvor han ikke for alvor måtte ud i de helt store redninger.

Toppel kunne dog kun halvklare Adeola Runsewes forsøg efter 20 minutter, og så var det let for Simon Makienok Christoffersen at bringe HB Køge foran.

Med sejren hænger OB på i toppen af Superligaen, mens gæsterne fortsat ligger nederst i tabellen med fire point efter 11 kampe.