I det fynske folks tjeneste

OB's forsvarsmission lykkedes i Aarhus

Efter en periode hvor målene er suset ind, havde OB særligt fokus på defensiven i søndagens 0-0-kamp mod AGF.

Kun HB Køge havde før weekendens spillerunde lukket flere mål ind i Superligaen end OB, og derfor var der fokus på forsvarsarbejdet i 0-0-kampen mod AGF.

Det fortæller anfører Chris Sørensen.

- Vi har været såret i en lang periode nu, og jeg kan slet ikke huske, hvornår vi sidst har holdt nullet. Derfor måtte vi tilbage til basis og først og fremmest koncentrere os om at stå godt, og det lykkes at holde dem fra særlig mange chancer, siger Chris Sørensen.

Selvom den defensive mission lykkedes, er Chris Sørensen ikke helt tilfreds.

- Vi havde ikke mange muligheder, men trods alt de største og nok til at vi kunne have afgjort kampen. Men spillemæssigt er der plads til en del forbedringer, vi er ikke gode nok til at holde fast i bolden, siger Chris Sørensen.

Anførerens holdninger ligger tæt på den analyse, som kommer fra OB's træner Henrik Clausen.

Han stillede første gang op fra start med angrebsduoen Djiby Fall og Peter Utaka. Et makkerpar som på papiret ikke findes meget bedre i ligaen, men før det helt fungerer, er der lidt vej.

- Djiby kan stadig godt komme op i et højere gear, og så går der selvfølgelig også nogle kampe, før de helt er spillet sammen. Men det er en duo, der bringer lidt ekstra krydderi, og som AGF's midterforsvar heller ikke så ud til at bryde sig alt for godt om, siger Henrik Clausen.

Næste gang duoen har chancen for at blive bedre samspillet er når OB på torsdag møder hollandske Twente i Europa League.