OB's kvinder frataget 15 point

Efter at have brugt en ikke-spilleberettiget spiller i syv ligakampe og tre pokalkampe fratages OB's kvinder i 3F Ligaen nu 15 point.

En administrativ fejl i OB betyder, at klubbens kvindehold bliver frataget 15 point i 3F Ligaen for at have brugt en ulovlig spiller i syv kampe. Dermed ryger holdet ned fra en tredjeplads til næstsidstepladsen med syv points og målscoren 9-36.

Fejlen er opstået, efter at klubbens amerikanske spiller Brianna Oeser i sommer vendte hjem fra ferie i USA, hvor hun helt i overensstemmelse med reglerne havde spillet kampe for klubben Central Florida Strikers. OB havde derfor fået flyttet hendes internationale spillercertifikat til det amerikanske fodboldforbund. Men da spilleren vendte hjem, glemte OB at få hendes certifikat retur. Dermed var hun ikke spillerberettiget.

- Det er vigtigt for OB at understrege, at det, der er sket, på ingen måde var en bevidst handling, der havde til hensigt at fremme vores sportslige muligheder. Det er alene en dybt ulykkelig fejl, som desværre får konsekvenser for en masse mennesker uden indflydelse på situationen, siger Torben Poulsen, formand for OB's dameafdeling og medlem af Dansk Boldspil-Unions bestyrelse.

OB er ligeledes blevet frataget semifinalepladsen i 3F Cup, hvor fynboerne erstattes af Vejle Boldklub.