I det fynske folks tjeneste

OB's nye sportsdirektør: Tidspunkt kunne ikke være værre

Jesper Hansen føler, tiden er moden til at skifte til noget nyt, men han erkender, at timingen er skidt.

Tirsdag oplevede Dortmund, hvad skidt timing vil sige, da det dagen før Champions League-semifinalen mod Real Madrid blev meldt ud, at Mario Götze til sommer skifter fra Dortmund til Bayern München.

Onsdag blev AC Horsens i den hjemlige fodboldverden ramt af ditto dårlig timing, da det blev offentliggjort, at klubbens sportsdirektør skifter til OB til sommer - efter 30 års engagement i Horsens.

Hovedpersonen selv erkender, at timingen er elendig, idet Horsens slås for overlevelse i Superligaen og godt kunne have undværet uro omkring det forestående skifte på sportsdirektørposten.

- Tidspunktet kunne nok ikke være værre med den placering, vi har i øjeblikket, siger 51-årige Jesper Hansen.

- En vigtig del af processen er, at Horsens nu får noget tid til at gøre sig overvejelser om, hvad der skal ske, og det har været medvirkende til, at de melder det ud nu.

Spørgsmål: Med dit kendskab til truppen kan nyheden om din afsked så påvirke spillerne negativt?

- Siden vi tabte i FC Midtjylland har vi været igennem en proces og haft mange gode møder med spillerne og trænergruppen, og vi står meget stærkt og samlet i dag.

- Derfor er det vigtig at sige, at det her ikke skal flytte fokus fra det, vi har gang i, og det er, at Horsens skal overleve i Superligaen, siger Jesper Hansen.

Han ser jobbet i OB som en enestående mulighed, man ikke får tilbudt hver dag, og derfor har han valgt at sige ja tak.

- Jeg har været i Horsens i 33-34 år. Først som spiller, senere træner og fra 1999 som sportschef og sportsdirektør.

- Så det er mange år, jeg har været her. Nu er jeg blevet 51 år, og jeg skulle finde ud af, om jeg skulle blive eller prøve nye udfordringer.

- Da jeg fik henvendelsen fra OB, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle prøve noget nyt.

- Man får ikke sådan et tilbud hver dag, og jeg glæder mig til at begynde i OB, der er en klub med stor geografi, kultur og historie.

- Det er en klub med et stort potentiale, og jeg glæder mig til at være en del af det hold, der skal indfri målsætningerne, siger Jesper Hansen.