Odderen er ikke længere uddød, men bare kørt over

En død odder blev fundet ved Gamborg på Vestfyn i morges. Fundet viser definitivt af odderen er tilbage på Fyn efter 30 års fravær. Odderen var blevet kørt over af en bil.

- Den lå nøjagtig midt på vejen. Lige på langs, siger Bent Jørgensen, som gjorde det opsigtsvækkende på sin sædvanlige morgentur med hunden.

I tre årtier var odderen væk fra både Fyn og resten af Danmark, og i 1980 var odderen det mest truede pattedyr herhjemme. Men så satte man en stor redningsplan i gang for at udbrede odderen, og nu har den altså gjort sit comeback i det fynske.

Vildtkonsulent, Lars Erlandsen Brun, beskriver fundet som fantastisk:

- Det er et stort fund. Det viser, hvordan naturen kan komme tilbage, hvis vi hjælper den lidt, siger han.

Ingen konsekvenser for byttedyr

Odderen er et rovdyr og lever af fugle og fisk, men det vil ikke have konsekvenser for hverken den fynske fugle- eller fiskebestand, hvis odderen for alvor vender tilbage, mener Lars Erlandsen Brun:

- Det finder sit naturlige leje. De har jo tidligere været i den fynske natur i tusinder af år, så det finder sin balance, som så mange andre dyrearter finder sin naturlige indbyrdes balance. Det er et sted, hvor vi mennesker skal passe på ikke at skulle gøre et regnskab op, siger han.