Odense Banegård får ny nabo

Odense Banegårdcenter får en ny nabo. Forsikringsselskabet Plus Forsikring bygger en 3-etages kontorbygning på hjørnet af Adamsgade og Østre Stationsvej.

Plus Forsikring opfører nyt kontorhus

Odense Banegårdcenter får en ny nabo. Forsikringsselskabet Plus Forsikring bygger en 3-etages kontorbygning på hjørnet af Adamsgade og Østre Stationsvej.

Codanhus parkeringplads bliver om få uger omdannet til en byggeplads. Allerede 1. november går Plus Forsikring igang med at bygge et nyt kontorhus på 2600 kvadratmeter med to parkeringsetager i kælderen.

Dermed får det centrale Odense en ny bygning klos op af det udskældte banegårdcenter. I øjeblikket holder Plus Forsikring til på Filosofgangen, men pladsen er alt for trang. For tre år siden havde virksomheden 5 ansatte. I dag er der 30 medarbejdere, og direktør Leif Hansen vurderer, at virksomheden vil vokse yderligere de kommende år.

"Vi spurgte Codan, om vi måtte købe deres p-plads og bygge et hus på grunden. Det sagde de nej til. Tilgengæld måtte vi gerne købe hele Codanhus med tilhørende parkeringsplads. Og det gjorde vi så", siger direktør Lars Hansen.

Codanhus er lejet ud, og det vil det fortsat være. I den nye ejendom skal Plus Forsikring selv bruge de 1300 kvadratmeter, resten skal lejes ud.

Det nye forsikringshus er tegnet af arkitekt Jesper Thyge Brøgger, fra arkitektfirmaet Stærmose & Isager.

"Jeg har forsøgt at lave et nutidigt hjørnehus, der læner sig op af arkitekturen fra 20erne og 30erne", siger Jesper Thyge Brøgger.

Selvom huset bliver opført i gule sten, så har arkitekten ikke taget hensyn til den store markante banegårdsbygning lige over for det nye Forsikringshus.

"Vi har formet huset så det passer ind i hele gaden. Vi har ikke taget specielle hensyn til Odense Banegård", siger arkitekten.

Byggeprojektet fik grønt lys fra forsikringselskabets bestyrelse i aftes. Den nye kontorhus skråt over for Nørregade forventes at stå klar til indflytning 1. september næste år.