I det fynske folks tjeneste

Odense bevarer aftale trods LO-kritik

LO i Odense vil ikke ændre i aftale med byrådskandidater fra S, SF og E, selvom den type aftaler bliver kaldt "tåbelige" af LO-formand Harald Børsting.

Anker Boye og Socialdemokraterne får ifølge LOs formand en "tåbelig" støtte af de lokale LO-kræfter.

Der bliver ikke ændret ved de aftaler, som LO i Odense har indgået med Socialdemokratiet, SF og Enhedslistens byrådskandidater til Odense Byråd. Det slår formanden for LO i Odense Helle Nielsen fast, efter at LO-formand Harald Børsting langer ud efter den form for aftaler.Harald Børsting kalder i Jyllands-Posten de aftaler, der er indgået mellem lokale LO-foreninger og byrådskandidater for "tåbelige". Han ønsker dog ikke at fortælle konkret, hvilke kommuner han tænker på.

Sass Larsen er kritisk

Også politisk ordfører i Socialdemokratiet Henrik Sass Larsen er kritisk overfor LO-aftaler.

I Odense er det blandt andet kommet frem, at det er LO, der har udformet det program, som Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten er gået til valg på, samtidig med at LO har støttet partierne med 95.000 kroner.

Helle Nielsen mener ikke, kritikken fra LO-formanden giver anledning til ændringer.
- Det er Harald Børstings kommentar, og det må stå for hans regning. Jeg retter mig efter, hvad bestyrelsen for LO i Odense beslutter. Vi har i Odense arbejdet i lang tid på at få et nyt bystyre, og derfor er det naturligt for os at samarbejde med de tre partier, siger Helle Nielsen til Ritzau.

Hun medgiver, at der er en sammenhæng mellem støtten og den underskrevne aftale, men fortæller, at partierne også ville have fået støtten, hvis ikke de havde skrevet under på aftalen.

Helle Nielsen sidder også i Odense Byråd for Socialdemokratiet.