Odense "eksporterer" ballademagere

Voldsepisoder ved en halfest på Sydfyn fører nu til at flere halballer i området aflyses. Det tyder på, at Odense "eksporterer" unge ballademagere til andre steder på Fyn.

Opsøger i stedet andre fynske halballer

Voldsepisoder ved en halfest på Sydfyn fører nu til at flere halballer i området aflyses. Det tyder på, at Odense "eksporterer" unge ballademagere til andre steder på Fyn.

Faaborg FB & IF har aflyst to halfester sidst i april og begyndelsen af maj. Og planer om at starte op med halfester i Horne er blevet skrinlagt. Begge dele som direkte konsekvens af uroen ved et bal i Faaborg Hallen for et par uger siden.

Formanden for Faaborg FB & IF, Palle Petersen, siger at klubben ikke tør lave flere halfester uden at være forberedt på det værste. Derfor aflyses forårets to sidste fester. Det giver tid til at lave en handlingsplan for at undgå voldsepisoder til efterårets arrangementer.

Ved de seneste optøjer i Faaborg udgjorde unge anden generations indvandrere fra Odense den ene af parterne i slagsmålet. Årsagen til at de dukker op andre steder på Fyn, skyldes formentlig at Odense Politi har succes med at dæmpe dem ned.

"Det tyder på, at vi har fået så godt styr på dem i Odense, at de søger ny græsgange", siger politiinspektør Christian Sohn, Odense Politi. Han kan godt se, at Odense dermed blot flytter problemet over til andre. "Derfor er vi også villige til at assistere andre politikredse, hvis problemerne bliver for store", siger Christian Sohn.

Mens flere sydfynske halfester altså bliver aflyst, sker det ikke med lørdagens bal i Korinth Hallen. "Folk udefra skal ikke bestemme om vi vil holde fest for vore unge", siger Kurt Jensen, næstformand for Korinth IF.