Odense er Elitekommune frem mod 2012

Odense Kommune satte fredag aften underskrift på en Elitekommune-aftale med Team Danmark.

Aftalen betyder, at Odense og Team Danmark frem mod 2012 samarbejder om at styrke eliteklubberne og de lokale talenters muligheder for at udvikle sig.

Målet er at etablere talentudviklingsmiljøer på højeste internationale niveauer i en række prioriterede idrætsgrene, hvor Odense har gode forudsætninger i form af stærke eliteklubber og gode faciliteter.

Folkeskoler som idrætsskoler

Aftalen sætter særligt fokus på talentudvikling inden for cykling, roning, badminton, bordtennis, pigefodbold, ishockey, beachvolley, triathlon, svømning og atletik.

Odense Kommune skal som led i aftalen etablere idrætsskoler, som er folkeskoler med særlig vægt på sporten, pg kommunen skal udarbejde en masterplan for unges muligheder for at kombinere elitesport med uddannelse.

Fra talent til international topelite

Aftalen blev indgået fredag aften i forbindelse med Denmark Open i badminton, hvor rådmand Jane Jegind og Team Danmarks formand Carl Holst underskrev den nye samarbejdsaftale.

- Når det drejer sig om at forbedre vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Odense er Team Danmark en meget vigtig medspiller, som kan medvirke til at understøtte og løfte vores lokale elitearbejde. Dermed kan vi sikre, at der er en rød tråd i udviklingen fra talent til international topelite. Jeg er derfor glad for, at vi også i de kommende år kan fortsætte samarbejdet med Team Danmark, siger rådmand Jane Jegind, Venstre.

Læs mere