I det fynske folks tjeneste

Odense gør klar til maraton

Forberedelser til søndage maraton i Odense er i fuld gang. I alt er 4044 løbere tilmeldt søndagens løb. Løbet medfører store ændringer i trafikken.

Forberedelser til søndage maraton i Odense er i fuld gang. Op mod 4000 løbere vil spæne af sted på byens veje.

Det er 15. gang at der afholdes H.C. Andersen Marathon i Odense. Og det store løb betyder en del trafikale ændringer søndag

Ændringer af buskørsel

Søndag fra klokken 5 om morgenen til sidst på eftermiddagen er der ændringer på mange busruter i Odense på grund af HCA Marathon.

Mange busser kører andre ruter end normalt, og der vil opstå forsinkelser, da mange gader er spærret af og busserne flere steder skal lukkes gennem trafiksluser på løbsruten.

- Tag derfor en tidligere afgang, hvis du skal nå noget, lyder rådet fra FynBus.

Ændringer i trafikken

Afspærringsarbejdet begynder søndag morgen klokken 5 fra fem forskellige punkter på ruten. Punkterne vil herefter stå afspærret og klar kl. 8.00.

Første start ved Odense Idrætspark er klokken 9.00 hvor kvindernes ½ maratonløb skydes i gang.

Klokken 10.00 sendes de mange maratonløbere af sted på 42,195 km. MiniMarathon kl. 14 og 14.10.

Efterhånden som sidste løber passerer de enkelte punkter på ruten, fjernes afspærringsmateriellet og trafikken normaliseres igen fra kl. ca. 16.

Rundt på ruten er der posteret 80 Hjemmeværnspolitifolk, der tager sig af trafikreguleringen. Derudover har Fyns Politi patruljevogne og motorcykler kørende rundt ved arrangementet, hvis der skulle vise sig at opstå problemer.

- Vi henstiller til bilisterne om, at vise hensyn og respekt, for det arbejde, der udføres af de frivillige på vejene i Odense ved H.C. Andersen Marathon samt for deltagernes kamp mod de mange kilometer, lyder det fra løbsledelsen.