I det fynske folks tjeneste

Odense klar til havnefest

Fredag åbner Odenses store kulturfestival på byens havn.

Havnekulturfestivallen har på 11 år udviklet sig til en tradition i Odense.

Telte, boder og aktiviteter står nu klar på Odense Havn, hvor årets havnekulturfestival i dag begynder en tredages fest med alt fra Onkel Reje for de yngste til Savage Rose for de lidt ældre. Og alt er gratis, bortset fra fadøl og falafel.

Arrangørerne forventer at fynboer i titusinder var strømme til byens kajer, hvor det lige præcis ikke lykkedes at få havnebadet indlemmet i løjerne. Det åbner planmæssigt først 1. juli, og der er kulturfestivallen for længst pakket ned igen. At vandet i selve havnen ikke er direkte giftigt at bade i kan ses af, at flere arrangementer involverer, at gæsterne faktisk kan ende i baljen.  

Festen tager sin start kl. 16 her til eftermiddag og slutter ikke før søndag aften.

Vejret er selvfølgeligt altid en joker til den slags arrangementer, men det ser ud til fint vejr i hvert fald i dag og i morgen. Søndag kan der blive behov for at finde paraplyen frem.

Odense Kommune er til stede med området DiverCITY, hvor Socialforvaltningen vil sætte fokus på, hvordan mangfoldighed kan berige Odense som kommende storby.

- Et enigt byråd står bag beslutningen om at gøre Odense til en international og mangfoldig by, og den tilgang fejrer og understøtter vi på havnekulturfestivalen med tre dages mangfoldigt, internationalt program i teltet ved Promenadebyen, siger den konservative rådmand Steen Møller.

Det er 11. år i træk at foreninger, frivillige, græsrødder og kunstnere samler sig på havnen.

LÆS PROGRAMMET HER:

 

03:38 Luk video