I det fynske folks tjeneste

Odense Kommune beskyldes for magtmisbrug

Ansatte ved Odense Kommune har misbrugt deres magt, da de torsdag forhindrede to medlemmer af en pigebande i at udtale sig til Ekstra Bladet i forbindelse med en retssag. Det mener Komitéen mod Magtmisbrug og Korruption i Danmark, der fredag klagede til Tilsynrådet for Fyn.

-

Ansatte ved Odense Kommune har misbrugt deres magt, da de torsdag forhindrede to medlemmer af en pigebande i at udtale sig til Ekstra Bladet. Det mener Komitéen mod Magtmisbrug og Korruption i Danmark, der fredag klagede til Tilsynrådet for Fyn.

Krænkelse af rettigheder
Komitéen mener, at kommunen har krænket to pigers menneskerettigheder, da de angiveligt blev stoppet af kommunens ansatte, da de var ved at give interview til Ekstra Bladet.

Episoderne fandt sted torsdag i forbindelse med en retssag i Odense, hvor et tredje medlem af en pigebande tiltalt for adskillige røverier.

Embedsmænd truede piger
De to piger kritiserede over for formiddagsavisen, at kommunen løb fra diverse løfter med dem. Den ene pige siger til Ekstra Bladet, at hun har fået at vide, at hun mister sin lejlighed, hvis hun taler mere med avisen.

Den ansvarlige rådmand Ruth Larsen siger til Ekstra Bladet, at hun synes, det er i orden, at man fortæller ganske unge mennesker om de konsekvenser, det kan have at udtale sig til avisen.

\"Men man kan selvfølgelig ikke forbyde dem at udtale sig til pressen. Derfor vil jeg nu undersøge, hvad der er foregået nede ved retten\", siger Ruth Larsen til Ekstra Bladet.