Odense Kommune prøver igen at snyde handicappede

For anden gang på mindre end en måned prøver Odense Kommune at skære i hjælpen til handicappede, selv om kommunen dermed bryder loven. Det siger Bente Röttig, afdelingschef i Scleroseforeningen.

-

København, lørdag /ritzau/
For anden gang på mindre end en måned prøver Odense Kommune at skære i hjælpen til handicappede, selv om kommunen dermed bryder
loven. Det siger Bente Röttig, afdelingschef i Scleroseforeningen, til Berlingske Tidende.
\"Jeg er chokeret over, at en så stor kommune åbenbart ikke har personale, der kender forvaltningslovens regler, så de kan gennemføre evt. besparelser korrekt og rådgive politikerne, så de ikke kommer i uføre\", erklærer Bente Röttig.

Senest har Odense Kommune sendt brev ud til 63 handicappede borgere med besked om, at det beløb, som de får til at hyre private hjælpere, vil blive beskåret med 80 pct. fra den 1. oktober.
Det må kommunen ikke. Kommunen skal altid foretage et konkret skøn i hvert enkelt tilfælde, når handicappede har brug for hjælp, eller ydelsen skal sættes ned.

\"Man kan ikke bruge grønthøstermetoden, når man har med handicappede at gøre\", siger afdelingschefen i Scleroseforeningen.

/ritzau/