I det fynske folks tjeneste

Odense Lufthavn begærer lufthavnsforpagter konkurs

Mandag middag indgav Odense Lufthavn konkursbegæring mod sin forpagter, det britisk-ejede PlaneStation Denmark A/S. Firmaet har gennem to år ikke betalt leje af lufthavnen - heller ikke efter at et voldgiftsnævn pålagde firmaet at gøre det.

-

/ritzau/
Den kommunalt ejede Odense Lufthavn indgav mandag ved skifteretten i Odense konkursbegæring mod sin forpagter, PlaneStation Denmark A/S, oplyser lufthavnens advokat Peter Wengler-Jørgensen.

Forpagteren, som ejes af det børsnoterede britiske selskab Wiggins Group, har i over to år ikke betalt lejeafgift til de kommunale lufthavnsejere, som er fem fynske kommuner samt Fyns Amt.

Dermed har de fynske skatteydere 18 millioner kroner til gode, efter at en voldgift før jul pålagde PlaneStation Denmark at betale gælden. PlaneStation efterkom ikke en sidste frist til mandag, så nu ryger sagen til inkasso. Advokat Peter Wengler-Jørgensen betegner det som en klokkeklar sag.

\"Har PlaneStation ikke midler til at betale, hvad noget kunne tyde på, så ryger kravet om de 18 mio. kr. direkte videre til det engelske moderselskab, hvor vi forventer at få pengene\", siger han til Ritzau.

Selvom det lykkes at få de krævede millioner i kassen, så står lufthavnen fortsat efter brudet med PlaneStation i alvorlig krise. Men formanden for Odense Luftshavns repræsentantskab, amtsborgmester Jan Boye (K), afviser at lukke og slukke. 

\"Nu skal bestyrelsen have den nødvendige tid til at afsøge markedet for samarbejdspartnere, der vil være interesserede i at bruge lufthavnen til enten rute-, fragt- eller taxaflyvninger. Jeg tror på, at det fortsat er muligt at lette - også i modvind\", siger han til Ritzau.