I det fynske folks tjeneste

Odense Lufthavn i alvorlig krise

Odense Lufthavn befinder sig i sin hidtil værste krise. Årsagen er at den britiske forpagter Wiggins Group ikke er parat til at betale sin gæld til lufthavnen. Gælden er på 18 millioner kroner.

-

Odense Lufthavn befinder sig i sin hidtil værste krise. Årsagen er at den britiske forpagter, PlaneStation der er et datterselskab i Wiggins Group, ikke er parat til at betale sin gæld til lufthavnen. Gælden er på 18 millioner kroner.

Ifølge Frants Bernstorff-Gyldensteen, der er formand for Odense Lufthavn, skulle gælden være betalt torsdag. Men det skete ikke. Forpagteren har ikke betalt sin leje for lufthavnen siden sommeren 2001, skriver Fyens Stiftstidende.

Hvis pengene ikke er betalt inden på tirsdag, vil lufthavnen indgive konkursbegæring mod den tidligere forpagter PlaneStation. Formanden for lufthavnens repræsentantskab, amtsborgmester Jan Boye (K), fortæller til Stiftstidende at man også vil føre sagen videre. Så man også eventuelt vil forsøge at få erklæret det britiske moderselskab Wiggins Group konkurs så selskabets aktiver bliver frigjort.