I det fynske folks tjeneste

Odense Mini Taxi afviser diskrimination

Bestyrelsen i Odense Mini Taxi afviser, at selskabet har en ansættelsespolitik, der diskriminerer chauffører og vognmænd med en anden etnisk baggrund end dansk.

-

/ritzau/
Bestyrelsen i Odense Mini Taxi afviser, at selskabet har en ansættelsespolitik, der diskriminerer chauffører og vognmænd med en anden etnisk baggrund end dansk. Selskabet mener, at kritikken fra bl.a. Odense Kommune er skudt ved siden af, da kommunen er tilsynsmyndighed på den vejprøve, som ansøgere med indvandrerbaggrund ifølge selskabets formand, Finn Kristensen, ikke kan opfylde.

\"Formaliteterne omkring ansættelse, herunder vejprøven, er Odense Kommune bekendt som tilsynsmyndighed, der ikke har fundet anledning til at kræve vejprøvens krav ændret\", skriver bestyrelsen i en meddelelse.

Bestyrelsen mener, at alle, der opfylder kvalifikationerne, kan ansættes i Odense Mini Taxi. Men ifølge bestyrelsen har ingen vognmænd af anden etnisk baggrund med tilladelse til taxikørsel ønsket at tilslutte sig det bestillingskontor, som drives af Odense Mini Taxi.

Fraværet af chauffører med indvandrerbaggrund blandt de knap 200 ansatte har fået blandt andre Odense Kommune og Lindøværftet til at lægge pres på Odense Mini Taxi. Sagen lugter så meget af diskrimination, at integrationsminister Bertel Haarder (V) søndag gik på banen og opfordrede Odenses borgere til at boykotte selskabet.