Odense Politi flittig bruger af psykologisk hjælp

Hver tredje politibetjent bliver udsat for mindst én voldsom hændelse hvert år. Alligevel er de fleste fynske politikredse tilbageholdne med at tilbyde psykologhjælp. Kun i Odense bliver betjentene systematisk tilbudt psykologhjælp, når de har været vidner til ulykker, vold eller død.

-


Hver tredje betjente kommer ud for en voldsom oplevelse hvert år

Hver tredje politibetjent bliver udsat for mindst én voldsom hændelse hvert år. Alligevel er de fleste fynske politikredse tilbageholdne med at tilbyde psykologhjælp til politibetjentene. Kun i Odense bliver betjentene systematisk tilbudt psykologhjælp, når de har været vidner til ulykker, vold eller død.

Når børn har været udsat for ulykker, når man har været vidne til rå vold eller man har været tæt på at dø, er det de færreste mennesker, der ikke får en psykisk reaktion. Det gælder også for politibetjente. Derfor tilbyder Rigspolitiet et netværk af psykologer, der står til rådighed for politikredsene, når betjentene har brug for psykologisk støtte.

Formålet med ordningen er at forebygge Post Traumatisk Stress Syndrom og undgå at hændelser sætter sig som traumatiske erindringer hos politibetjentene. 

Bortset fra Københavns Politi er Odense Politikreds den politikreds i landet, der hyppigst gør brug af tilbuddet om psykolgisk støtte til betjentene. Siden ordningen blev indført har Rigspolitiets netværkspsykologer været i Odense 27 gange, og det er det næsthøjeste tal i landet.

Resten af de fynske politikredse er tilbageholdne med at bruge psykologiske støttetilbud til betjentene. I Svendborg og Nyborg er ordningen kun blevet brugt én gang, i Assens fem gange og i Middelfart Politikreds har psykologerne været på besøg to gange.

Det er de vagthavende hos politiet, der beslutter, når en kollega har brug for psykologisk støtte efter en opgave.

Oversigt

    Oversigt