I det fynske folks tjeneste

Odense-politiker: Fyns Amt hænger på Vollsmose

Fyns Amt kan godt glemme alle håb om at sende regningen på 43 millioner kr. for sit engagement i Vollsmose videre til Odense Kommune. Det siger socialdemokraten Johan Schmeltz, Odense Byråd, i dag til TV2 Fyn. - Fyns Amt hænger på Vollsmose. Vi har hverken behov for eller pengene til at overtage lejemålet de næste 10 år, siger Johans Schmeltz.

-

Fyns Amt kan godt glemme alle håb om at sende regningen på 43 millioner kr. for sit engagement i Vollsmose videre til Odense Kommune.

TV2 Fyn kunne i går fortælle, at Fyns Amt nu definitivt dropper alle planerne om at flytte flere hundrede medarbejdere ud i et stort nybyggeri i Vollsmose næste år. Byggeriet lader sig dog ikke standse, men udgifterne kan begrænses ved at lade huset stå tomt, indtil en eventuelt ny lejer melder sig.

Fyns Amt indgik sidste år en 10-årig lejekontrakt, hvorefter byggeriet gik i gang. Siden har folketinget besluttet at nedlægge amterne.

- Selv om vi ikke kan standse selve byggeriet, har vi dog allerede sat stop for indretning af blandt andet køkkener, kantiner og lignende - altså de helt dyre installationer, og vi lægger op til, at man også beslutter at standse selve indretningen af kontorlokaler, siger amtsdirektør Niels Højbjerg .

Huslejen slipper de fynskeskatteydere dog ikke for - med mindre det lykkes at finde en lejer, som vil overtage lejekontrakten. Den årlige husleje er cirka 4,3 millioner kroner årligt i 10 år.

Medlem af Odense Byråd, socialdemokraten Johan Schmeltz siger i dag til TV2 Fyn, at Fyns Amt godt kan opgive håbet om at få Odense Kommune til at overtage lejemålet. Vi har ikke brug for pladsen i Vollsmose - og har slet ikke pengene til det, siger Johans Schmeltz.