I det fynske folks tjeneste

Odense Stadion klar til frostvejr

Sidste hånd er netop nu ved at blive lagt på det store varme-projekt på Odense Stadion. Fremover vil stadion kunne bruges hele året.

-

Sidste hånd er netop nu ved at blive lagt på det store varme-projekt på Odense Stadion. Fremover vil stadion kunne bruges hele året.


Umiddelbart ser stadion ud, som det har gjort de sidste mange år. Men faktisk er der henover sommeren sket en total fornyelse af selve grønsværen.
- Vi er forud for tidsplanen. Det har været en stor fordel med den fugtige sommer. Græsset har bedre kunnet rodfæste sig med den megen regn, fortæller parkleder Sørgen Damgaard.

Der er lagt over 20 kilometer varmerør i knap en meters dybde, nyt vandingsanlæg, dræn og helt nyt græs.  Alt i alt har projekt kostet op mod syv millioner kroner.

Varme i banen er et krav fra UEFA og DBU, fordi sæsonen for topfodbold efterhånden er så lang, at frosten er et problem først og sidst på sæsonen. Og den ny nordiske Royal League spilles i december og februar.


- Jeg tror ikke at spillerne vil kunne mærke den store forskel. Vi havde en god bane i forvejen, og jeg håber da, at spillerne vil sige at nu har vi fået en rigtig god bane, siger Søren Damgaard.

OB?s hjemmekamp mod Randers næste weekend spilles på atletikstadion. Debut?en på det ny Odense Stadion sker 22. august mod Herfølge.