Odense Symfoniorkester frygter lukning

Danmarks nye kulturminister vil styrke den rytmiske musik. Pengene skal findes ved at skære i antallet af symfoniorkestre.

I valgkampen udgav den radikale Uffe Elbæk "Kulturens Marshall Plan". I planen giver Uffe Elbæk sit bud, hvordan kulturpolitikken skal udvikle sig.

I Marshall-planen skriver Uffe Elbæk, at det er hans plan at "fordele musikstøtten ligeligt mellem klassisk og rytmisk musik. I dag gives der ca. dobbelt så mange penge til klassisk musik som til rytmisk".

Videre i planen står der, at pengene til de mange initiativer skal findes ved "reducering i af antallet af symfoniorkestre".

Uacceptabelt forslag

I mandags blev Uffe Elbæk udnævnt til ny kulturminister og hans plan fra valgkampen har skabt frygt hos politikerne i Odense.

- Det er et helt uacceptabelt forslag. Symfoniorkestret repræsenterer Fyn i udlandet med Carl Nielsen musik. Folk kommer fra hele verden for at deltage i symfoniorkestrets violinkonkurrencer i Odense. Det vil ramme undervisning på musikkonservatoriet og vores planer om at lave nye lokaler. Danmarks tredjestørste by skal have et tilbud inden for klassisk musik, siger byrådsmedlem Anders W. Berthelsen.

Ingen undervisere

Hos symfoniorkestret vækker forslaget også bestyrtelse.

- Der må gerne komme flere penge til den rytmiske musik, men det er helt forkert at tage pengene fra klassisk musik. Så forsvinder en stor del af musiklivet på Fyn, og musikerne, der underviser på konservatoriet og andre steder vil forsvinde, siger Finn Schumacker, der er musikchef for Odense Symfoniorkester.

Det har ikke fredag været muligt at få at vide om kulturminister Uffe Elbæk fortsat mener at antallet af symfoniorkestre skal reduceres.

Se hjemmesiden for Odense Symfoniorkester