Odense Teater kan tage to Reumert-priser

Odense Teater er indstillet til Årets forestilling med "Min geniale veninde 1 + 2". Desuden er sangskriveren og musikeren Bisse indstillet.

Når den prestigefyldte pris for dansk scenekunst, Årets Reumert, uddeles til september kan to af priserne meget vel gå til Fyn.

Således er Odense Teaters forestilling "Min geniale veninde 1 + 2" indstillet til prisen Årets forestilling.

Odense Teater kan tage pris nummer to i og med sangskriveren og musikeren Bisse, som lyder det borgerlige navn Thorbjørn Radisch Bredkjær, er indstillet i kategorien Årets mandlige ensemblerolle.

Bisse havde en rolle i forstillingen "Helligtrekongersaften".

Artiklen fortsætter under billedet ...

"Helligtrekongersaften" havde premiere 31. januar og spillede frem til 7. marts i år.
"Helligtrekongersaften" havde premiere 31. januar og spillede frem til 7. marts i år.
Foto: Emilia Therese/Odense Teater/PR

Odense Teater er oppe mod et stærkt felt, skriver arrangørerne bag prisuddelingen i en pressemeddelelse.

Arrangørerne fremhæver også, at årets prisuddeling er speciel, da der for første gang nogensinde er en dobbeltnominering i årets felt.

Det er på pladsen til "Årets mandlige hovedrolle", hvor Olaf Johannesen og Jens Albinus deler en nominering.

Fakta

De to mænd deler en nominering for deres fortolkning af tvillingdrengene i opsætningen af Agota Kristofs roman "Det store stilehæfte" på Husets Teater.

Derudover er årets nominerede til de ni forskellige kunstnerkategorier ligeligt fordelt mellem kønnene med 13 nominerede mænd og 14 nominerede kvinder.

Da coronakrisen har været særlig hård ved scenekunsten, som måtte lukke ned midt i sæsonen på grund af corona, vil prisen for "Året performer" udgå ved prisuddelingen.

Det skyldes, at der i sæsonen fra 2019 til 2020 ikke har været nok markante enkeltpræstationer, som har kunnet skille sig ud fra selve fremførelsen af stykket.

Ved årets prisuddeling uddeles desuden "Hædersprisen". Den gives til en aktiv scenekunstner, som har bidraget til udviklingen af dansk scenekunst gennem mange år.