Odense-træner: Der bliver krig om pladser i slutspillet

Kampen om pladserne i slutspillet i kvindehåndbold bliver benhård, forudser HC Odense-træner Ulrik Kirkely.

Tophold er svækket, bundhold er forstærket, og tilsammen vil det give usædvanlig hård kamp om de seks pladser i slutspillet i kvindernes håndboldliga, Boxer Dameligaen.

Det forudser HC Odense-træner Ulrik Kirkely, inden fynboerne tager hul på sæsonen med en udekamp mod oprykkeren Sønderjyske onsdag aften.

- Der er ingen tvivl om, at der er sket en magtforskydning. Der er kommet et kæmpestort midterfelt, og det er meget svært at spå om, hvordan udfaldet bliver der, spår Kirkely, der tidligere var assistenttræner for det danske landshold.

Han ser Team Esbjerg som rækkens stærkeste hold og mener også, at FC Midtjylland og Team Tvis Holstebro kan føle sig nogenlunde sikker på at slutte i top-6.

Til gengæld har Viborg været igennem en åreladning, og også Silkeborg-Voel, der i den seneste sæson var slutspilsdeltager, har mistet vigtige folk.

- Mange vil byde ind på de øvrige tre pladser. Det bliver en hård kamp, siger Kirkely, der forventer fremskridt fra København Håndbold og Nykøbing Falster.

Hans egen klub, HC Odense, der sidste sæson sluttede lige uden for slutspilspladserne, ser også stærkere ud end sidste år.

- Hvis vi slipper for skader, så stiller vi krav til os selv om, at vi skal spille med om slutspilspladserne, siger Ulrik Kirkely.

Sammen med sin medtræner Flemming "Tuborg" Larsen har han blandt andre fået tilgang af den brasilianske målmandsveteran Chana Masson, der nu har spillet for fire forskellige danske klubber.

Også Line Haugsted fra Skives konkursbo og den norske landsholdsspiller Maja Jakobsen hæver niveauet på holdet.

- Det er gået rigtig fint hidtil, og spillerne er faldet godt til. Vi flytter os spillemæssigt, som vi skal, siger Ulrik Kirkely.