I det fynske folks tjeneste

Odense viser Danmark-Sverige

Odense Kommune viser fodboldlandskampen den 6. juni mellem Sverige og Danmark på storskærm. Det erfarer TV 2/FYN.

Odense viser landskampen.

Kommunens folk har onsdag holdt møde med tv-selskabet Viasat, der ejer rettighederne til kampen, og kommunen har købt rettighederne for 60.000 kroner.

Samtidig skal kommunen opsætte en storskærm - det vil koste 40.000 kroner - og dermed bliver den samlede pris 100.000 kroner. Kampen skal vises på Flakhaven foran Odense Rådhus.

Odense Kommune håber at finde sponsorer til arrangementet, så kommunens bidrag bliver mindre. Borgmester Jan Boye (K) kalder udgifterne for "håndterbart":
- Jeg synes, det kunne være en fantastisk folkefest, hvis vi kunne invitere borgerne til fodboldbraget. Når man ikke kan se det på skærmen, er det helt fint, at dem, der møder op, kan se det på storskærmen, siger Jan Boye til TV 2/FYN.

Kun få danskere har mulighed for at se kampen, da ingen af de danske tv-kanaler har ønsket at købe de dyre rettigheder til opgøret på Råsunda Stadion i Stockholm. Det har skabt en del politisk polemik i den senere tid.

I Odense håber de, at mindst 5000 fodboldelskende mennesker vil følge kampen på storskærm.
- Når vi nationalt ikke kan finde ud af at få fodbold ud til danskerne, så må vi som by lave et arrangement. Det kunne være en rigtig god fællesoplevelse for odenseanerne, siger kulturrådmand Anker Boye (S) til TV 2/FYN.