Odenses fortid på nettet

-

-

Over 10.000 fotografier fra Odenses historie er  tilgængelig for fynboer via internettet. Odense Bys Museer vil med billedesamlingen gøre odenseanerne mere bevidste om byens historie. Den unikke billedesamling bliver løbende blive udbygget med nye billeder fra Odense.


Databasen med billedesamlingen er allerede tilgængelig på internettet fra adressen www.odensebilleder.dk.


En halv million billeder
I øjeblikket rummer databasen kun omkring et par tusind, men snart vil man kunne søge på omkring 10.000 billeder i arkivet.


Billederne stammer fortrinsvis fra gamle Odense-fotografers arkiver og fra private samlere.


\"Vi har mere end en halv million billeder fra Odenses fortid, men vi har ikke resurser til at digitalisere dem alle og lægge dem ud på nettet. Men vi vil hele tiden tilføje nye billeder,\" fortæller museumsassisten Kirsten Jørgensen, der har opbygget databasen.  


Fremragende billeder
I USA har museerne længe gjort det historiske materiale tilgængeligt via internettet, og det har øget interessen for historien og kulturarven.


\"Vi håber da, at databasen vil få odenseanerne til at interesse sig mere for byens spændende fortid, \" siger Kirsten Jørgensen, der er overrasket over fotografiernes høje tekniske og kunsteriske standard.