Øm Gidsel forbereder sig på hårdhændet behandling

Håndboldlandsholdet kan igen gøre brug af Mathias Gidsel, som melder sig klar trods ømhed.

Der venter formentlig en hård aften for Mathias Gidsel, når håndboldlandsholdet torsdag møder Island i den første mellemrundekamp ved EM.

I forvejen er den unge GOG-spiller øm efter et slag i maveregionen mod Slovenien, og han forventer, at islændingene vil gå hårdt til ham.

- Det er en del af gamet. Jeg tror også, at de kan have en taktik med at slå ekstra hårdt på mig. Jeg håber, at min krop har gjort sig klar på at få et par ekstra slag. Det plejer den jo, siger han før onsdagens træning i Budapest.


- Det er ømt, og det kommer det til at være resten af slutrunden, men det er ikke værre, end at det kan tage pusten fra mig i to-tre sekunder, og så må jeg ind og køre på igen. Det er trods alt mit arbejde.

Islandske tæsk

Trods forventningen om de islandske tæsk har 22-årige Gidsel ingen intention om at trække sig i nærkampene.

- Folk kommer til at se mig kaste sig hovedløst gennem små huller og tage lige så mange dueller. Det er mit spil, og det er det, jeg kan, siger han.

Smerten beskriver han som at have blå mærker på ribbenene. Når Gidsel trækker sig sammen eller laver mavebøjninger, mærker han det tydeligt.

Men for hver dag, der går, får højre backen det bedre og bedre. Og han ville efter eget udsagn holde sig fra banen, hvis han ikke følte sig 100 procent.

- Jeg er ret sikker på, at jeg nok skal holde til det. Og lidt smerte er jo det mindste, man kan tage med, siger han.

Var nervøs

Da han vågnede efter kampen mod Slovenien og missede søndagens træning, var han ikke lige så selvsikker.

- Jeg var da lidt nervøs for, at jeg ikke kunne rejse mig op af sengen lige pludselig, og det gjorde lidt mere ondt. Jeg er heldigvis omgivet af nogle af Danmarks bedste fysioterapeuter og læger, som har været over mig døgnet rundt, forklarer Gidsel.


Skulle han mod forventning ikke stå distancen fysisk i den første kamp i mellemrunden, står Niclas Kirkeløkke klar til at tage over.

I Gidsels fravær greb Kirkeløkke chancen i opgøret mod Nordmakedonien og scorede ni gange.

- Det var helt fantastisk. Det er det, vores hold kan. Når den ene ikke er der, tager en anden over. Det viser endnu en gang, hvor bredt det danske landshold og dansk håndbold generelt er, siger Gidsel.