I det fynske folks tjeneste

Offentligt ansatte demonstrerer i 7 fynske byer

Offentligt ansatte går torsdag eftermiddag på gaden med bannere og slagord i 7 fynske byer. Bag demonstrationerne står VelfærdsallianceDK.

Bag VelfærdsallianceDK står en lang række fagforeninger og partier. Det er blandt andet Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Sydfyns borgerliste, Enhedslisten, LO -organisationerne, Danmarks lærerforening kreds 80 og Handicapforbundet.

På Fyn er der arrangeret demonstrationer i Bogense, Kerteminde, Odense, Nyborg, Ringe, Svendborg og Rudkøbing. Demonstrationerne foregår fra klokken 17.

Omprioriteringsbidraget betyder, at kommunerne skal finde besparelser på en procent årligt. Det svarer i alt til 2,4 milliarder kroner frem til 2019.

Nogle af pengene vil dog blive ført tilbage til kommunekasserne i 2017, men det er regeringen der udvælger til hvilke områder.

Læs mere på velfaerdsalliance.dk

Fakta om omprioriteringsbidraget

  • Omprioriteringsbidraget blev indført af regeringen under økonomiforhandlingerne med Kommunernes Landsforening i sommeren 2015.
  • Bidraget betyder, at kommunerne skal skære én procent af de kommunale budgetter til omprioriteringsbidraget i årene 2016 til 2019.
  • Meningen er, at midlerne skal udmøntes til prioriterede indsatser.
  • Kommunernes beregninger viser, at kommunernes såkaldte serviceramme sænkes med 2,4 milliarder kroner i 2017, med 4,7 milliarder kroner i 2018 og over syv milliarder kroner i 2019.
  • Det kommer til at gå ud over velfærden til borgerne, lyder det fra kommunerne.
  • Et flertal på Christiansborg - bestående af regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti - har i forbindelse med finanslovaftalen for 2016 aftalt at stemme for omprioriteringsbidraget.
Kilder: Ritzau, Finansministeriet og Kommunernes Landsforening (KL)