I det fynske folks tjeneste

Offentligt ansatte demonstrerer mod regeringen

Flere fagforbund er bekymret for, at den igangværende strid mellem lærere og kommuner udvikler sig. Der er blandt andet demonstrationer i Odense.

De offentligt ansatte går nu på gaden, fordi de frygter, at de igangværende overenskomstforhandlinger om lærernes arbejdstidsregler blot er en forsmag på, hvad der venter dem alle.

Blandt demonstranterne er FOA, Bupl, HK/Kommunal, 3F - den offentlige gruppe, Dansk Socialrådgiverforening, Dansk Sygeplejeråd samt Socialpædagogernes Landsforbund.

Alle bakker op om den landsdækkende demonstration, som lærerorganisationerne arrangerer 20. marts under sloganet "Lærerne er de første. Hvem bliver de næste?" Det skriver Information.

- Vi oplever en styret proces, hvor det ikke længere er to parter, som går ind i et fælles forhandlingslokale, men hvor politikerne på forhånd har lagt alle lodder i vægtskålen hos den ene part, siger Danmarks Lærerforeningens formand, Anders Bondo Christensen.

- Når andre offentligt ansatte samtidig kan læse i regeringens vækstplan, at deres overenskomster skal være med til at finde andre milliarder, så bliver det her et spørgsmål om andet og mere end blot lærernes arbejdstidsregler, tilføjer han.

FOA-formand Dennis Kristensen henviser til, at regeringen i sin Vækstplan DK vil finde 12 milliarder frem mod 2020 ved at effektivisere den offentlige sektor.

- Når man læser efter, så skal det blandt andet ske ved øget fokus på de ansattes arbejdstidsregler og arbejdsforhold, siger Dennis Kristensen til Information og tilføjer:

- Så det bliver vores arbejdstidsregler og arbejdsforhold, som kommer på dagsordenen ved de næste overenskomstforhandlinger i 2015. Hvis regeringen har indgået et forlig om vækstplanen, så kommer vi til at stå i samme situation som lærerne i dag.

Både HK/Kommunal og Dansk Sygeplejeråd er bekymret for den danske model.

- Jeg må bare sige, at det står mere og mere klart, at regeringen har en dagsorden, der handler om at tilsidesætte den danske model og tromle hen over medarbejderne, siger formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

Demonstrationerne foregår i København, Aarhus, Odense og Aalborg.