Offerrådgivning skal styrkes

Den lovpligtige ordning med at tilbyde ofre for forbrydelser personlig rådgivning skal styrkes på Fyn.

En ny rapport gennemgår ordningen og kommer med en række forslag til udvidelser og forbedringer. Disse konklusioner har kredsrådet, der består af fynske borgmestre og politidirektør, nu besluttet at følge op.

- Jeg er utrolig glad for at politi og kommuner har valgt at sætte ekstra fokus på offerrådgivningen. Vi synes jo selv, at vores arbejde er meget meningsfyldt og ønsker at hjælpe så mange som overhovedet muligt. Og det gør vi kun ved at politi og kommuner bliver opmærksomme på at vi findes og hvad de kan bruge os til, siger Kirsten Yde, der er formand for offerrådgivningen i Odense.

Rapporten viser, at offerrådgvingen i dag lider under manglende kendskab til ordningen i kommunerne og mangel på frivillige, der kan bistå omkring arbejdet med offerrådgivning.

- Jeg har lyttet til rapportens konklusioner og vil gerne tage initiativ til, at man i Odense tager rapporten op til drøftelse i lokalrådet. Jeg håber på, at vi derigennem kan sikre, at ofre for forbrydelsen kan få den professionelle hjælp, der gør, at de kan komme videre og få et ordentligt liv efter den traumatiske oplevelse, det er at være udsat for en forbrydelse, siger borgmester Jan Boye(K).

Der er to offerrådgivninger på Fyn. Offerrådgivningen i Odense dækker kommunerne Assens, Kerteminde, Middelfart, Nordfyn, Nyborg og Odense.  Offerrådgivningen for Midt- og Sydfyn dækker kommunerne Faaborg-Midtfyn, Langeland, Svendborg og Ærø.

Oversigt

    Oversigt