I det fynske folks tjeneste

Ofre for høj fart: Bilist torpederede hus og gav fingeren

Der er mange steder på Fyn, hvor der bliver kørt alt for stærkt, og hvor fynboerne derfor gerne vil have sat stærekasser op.

00:09

Når borgerne i udsatte områder forsøger at få bilerne til at sænke farten, så er det langtfra altid bilerne adlyder.

Seks strækninger på Fyn er på Vejdirektoratets liste over særligt farlige veje. Veje, hvor der ofte sker ulykker. Men det er langtfra kun de seks veje, fynboerne mener er farlige.

Læs også Se kortet: Her vil fynboerne have stærekasser

I Harndrup oplever Claus Lund Hansen, hvordan farten ofte er alt for høj.

- Vi mærker det i vores stue, hvor de kommer tæt på somme tider. Vi har også haft en glatføreulykke, hvor de kørte direkte ind i vores hus, fortæller Claus Lund Hansen.

- Når man går ud til vejen og lige signalerer, at en bil skal sænke farten og køre efter de givne forhold, så er det tit, vi får fingeren, siger Steffen Frydendal fra Bukkerup.

At der ofte køres for stærkt på de fynske landeveje, kommer ikke bag på Rådet for Større Trafiksikkerhed.

- Når vi kommer ud på landet, og der er fred og ingen fare, så kan vi godt give den lidt ekstra gas. Problemet er, at vi ikke forventer, at der sker noget, men når så en traktor kommer ud fra en sidevej eller man ikke overholder sin vigepligt, så går det galt, fortæller dokumentationschef Jesper Sølund fra Rådet for Større Trafiksikkerhed.

Stærekasser vil potentielt kunne aflaste særligt udsatte områder. Stærekasser sættes op i kombination med advarsler forinden om dennes position, hvilket er med til at få folk til at sænke farten, inden de rammer de områder, der i dag ofte besøges af biler med for høj fart.

Se hele indslaget om for høj fart på Fyn i videoen herunder.

03:05

Der er mange steder på Fyn, hvor der bliver kørt alt for stærkt, og hvor fynboerne derfor gerne vil have sat stærekasser op.

Luk video