OIK gav Esbjerg tre matchbolde

Esbjerg er blot en sejr fra en plads i DM-finalen i ishockey. Sent torsdag blev det til en smal sejr på 3-2 over Odense på fynsk is, og dermed er Esbjerg foran 3-1 i semifinaleserien, der spilles bedst af syv kampe.

-

/ritzau/

Samtidig har Esbjerg fordel af hjemmebane i det næste opgør. Jyderne skulle dog have forlængelse til hjælp, inden sejren var en realitet i en kamp, der syntes afgjort allerede efter de to første perioder. Her førte gæsterne fra Esbjerg med 2-0 og havde fuld kontrol over kampen, inden fynboerne kom stærkt igen i tredje periode, der fik Dimitri Lavrentiev i en hovedrolle.

Først assisterede han til Aleksandr Macijevskis reducering, og blot to minutter senere var han selv på pletten med det udlignende mål. Et minut før udløbet af den ordinære spilletid, smækkede Dimitri Lavrentiev så en stav i hovedet på en Esbjerg-spiller, der omgående faldt blødende om på isen.

Dermed pådrog Odense sig en fem minutters udvisning, der løb ind i forlængelsen, og Lavrentiev fik ødelagt en fornemt Odense-pres, der meget vel kunne have givet fuld gevinst. Skudstatistikken var så fornem som 21-4 i fynsk favør.

Nærmest på forunderlig vis slap Odense gennem undertallet, men en følgende udvisning til Mads True kostede et Esbjerg-mål og dermed sejren. I den anden semifinale er alt til gengæld helt åbent. AaB fik på hjemmebane uden den skadede nøglespiller Ronny Larsen ram på Hernings forsvarende mestre, der tabte 1-3 i Aalborg. Dermed er stillingen nu 2-2 i semifinaleserien.