I det fynske folks tjeneste

OIK henter lettisk landsholdsback

OIK-truppen får atter lettisk islæt i form af den 25-årige back Agris Saviels.

OIK-truppen får atter lettisk islæt i form af den 25-årige back Agris Saviels.

Saviels har været på prøve i Herning uden de lykkedes at nå en aftale. Men OIK har i dag har underskrevet en kontrakt for resten af sæsonen.

- Agris er, sin unge alder til trods, en rutineret forstærkning af vores backlinje. Vi er bevidste om, at der venter en lang sæson, der kan koste ofre. Derfor er det utrolig vigtig at have en erfaren bredde på holdet, så de bærende kræfter ikke slides ned, siger manager Ole Andersen.

- Vi har kigget ham grundigt efter i sømmene, og desuden forhørt os hos en del referencer. I den proces er vi kommet frem til, at hans kvaliteter vil passe godt ind på vores hold. Han besidder nogle af de kvaliteter, som vi har efterspurgt.

Trods sin forholdsvis beskedne alder har Saviels allerede været vidt omkring, og således slået sine folder i østeuropæisk, nordamerikansk og altså senest dansk hockey.

De 161 kampe for Hershey Bears i AHL samt deltagelse ved Letlands fire seneste VM-slutrunder rager godt op på CV'et, der desuden tæller fem kampe ved OL i Torino i 2006.

Agris Saviels, der allerede havde sin første træning i går søndag, bliver OIK's sjette lette efter andre landsholdsspillere som Artis Abols, Andrei Ignatovitch, Aleksandr Macijevski, Sergej Visegorodcev og Janis Sprukts.

Han tørner ud i nummer 2 og ventes at debutere allerede tirsdag aften, når OIK gæster Esbjerg Skøjtehal.

oik.dk