OIKs backer brød fredagsforbandelsen

Ti måneder skulle der gå, før ishockeydrengene fra Odense endelig kunne levere hjemmebanesejr på en fredag aften. Og det skyldes ikke mindst en offensiv indsats fra backerne.

Fire backscoringer var medvirkende til, at Odense kunne forlade isen med en sejr på 6-2 over Esbjerg.

OIK kom godt fra start - og efter 30 minutter havde holdet med en flot ishockeyopvisning bragt sig foran med cifrene 6-1.

Hjemmeholdet straffede især gæsternes mange udvisningsminutter med et effektivt powerplay. Allerede i fjerde minut bragte Agris Saviels hjemmeholdet foran, da Esbjerg var en mand mindre på isen.

Sådan fortsatte OIK i powerplay til 2 og 3-0. Herefter blev det vestjydernes tur, og de fik sat en enkelt scoring ind, inden fynboerne igen tog over og med tre hurtige scoringer kom foran med 6-1.

Det kunne have blevet et endnu større mareridt for vestjyderne, hvis fynboerne havde udnyttet alle deres chancer, blandt andet en friløber foran mål fra Julian Jakobsen.

En enkelt yderligere scoring blev det dog til fra Esbjerg i sidste periode, men det ændrede ikke ved, at OIK langt om længe har brudt forbandelsen på hjemmebane.

OIK skal finde det gode spil frem igen allerede lørdag aften, hvor de møder AaB Ishockey.