I det fynske folks tjeneste

Økologiske markeder til Fyn

Det skal være lettere for fynboerne at  få fat i gode madvarer i hverdagen, mener foreningen Oprør fra Maven. Derfor åbner de nu to nye markeder på Fyn.

Økologiske markeder på vej til Fyn

De økologiske markeder skal reducere vejen fra producent til forbruger, og sidste år afprøvede foreningen to markeder, som altså nu breder sig til Fyn og resten af landet.

- Det handler kort fortalt om at spise sunde velsmagende råvarer i sæsonen fra lokale producenter. Markederne skal være et hyggeligt inspirerende sted, hvor man kommer i nærkontakt med dem, der laver fødevarerne, siger formanden for Oprør fra Maven, Katrine Klinken.

Foreningen stiller på markederne med en særlig "kogetarskforce", som tæller landets bedste kogekoner og -mænd - blandt andet Camilla Plum.

- Der har manglet den her helt indlysende måde både at kunne købe og sælge mad af virkelig høj kvalitet på, uden at det bliver fisefornemt og fyldt med uforståelige tillægsord. Vi skriver madhistorie, siger Camilla Plum.

Foreløbig kommer markederne på Fyn altså til at ligge i Odense og Svendborg, men foreningen satser på, at markederne vil brede sig med tiden.

Markederne er støttet af Direktoratet for FødevareErhverv.