OL-bronze er ikke godt nok: 49'er-duo splitter op

Målet er at vinde OL-guld, når sommerens OL-bronzevindere i 49'er skilles og fortsætter med hver en ny makker.

Sejlerne i den danske 49'er-båd, der vandt OL-bronze i 2012, tror på, at de hver for sig kan gøre det endnu bedre.

Derfor vælger Allan Nørregaard og Peter Lang at indstille deres samarbejde trods den flotte fælles præstation i London. Begge sejlere fortsætter i bådklassen - men hver en ny makker.

De nye konstellationer består af Allan Nørregaard og Anders Thomsen, mens Jonas Warrer har fundet sammen med Peter Lang. Sidstnævnte tror på det nye projekt.

- Jeg ville gerne prøve noget nyt, og jeg tror, at Jonas og jeg kan gøre det bedre, end Allan og jeg ville kunne.

- Vi var superglade for bronze, men engang imellem skal man prøve at skifte vej for at se, om man kan komme længere, siger Peter Lang, der er gast i den nye konstellation.

Også Jonas Warrer har gjort det godt ved OL. I 2008 vandt han sammen med Martin Kirketerp guld i 49'er-klassen. Guldmedaljen kom i hus efter et gigantisk drama, hvor danskernes mast knækkede.

Målet sammen med Warrer er at skifte OL-bronzen ud med en OL-medalje af finere karat i 2016. Et ambitiøst - men også realistisk mål, mener Peter Lang.

- Jonas og jeg har hver vores erfaringer, og dem kan vi slå sammen. Det er marginalerne, der tæller i top-tre, og der tror jeg godt, at vi kan være med i kampen om medaljerne, siger Peter Lang.

De to konstellationer kan bringe Danmark helt til tops i international sejllads, mener sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen.

- De to hold er så gode, at der er dobbelt op i forhold til medaljechancer.

- Ambitionerne er, at begge hold blander sig i medaljekampen, særligt til EM på hjemmebane, siger Thomas Jacobsen.

Dansk Sejlunion har det som mål, at mindst et af holdene ender i top-fem ved EM og top-otte ved VM. Men sejlerne tror selv, at de kan gøre det bedre end det.

På spørgsmålet om, hvorvidt Peter Lang og Jonas Warrer står på medaljeskamlen, når der bliver afholdt OL i Rio de Janeiro i 2016, svarer Jonas Warrer:

- Jeg tror i høj grad, det er realistisk. Vores resultater taler for sig selv, og jeg tror, der er rigtig stort potentiale i dette samarbejde.

- Jeg blev makker med Peter, fordi jeg vil gerne sejle noget mere 49'er-sejlads og være på den bedste båd i verden.

Om det lykkes Jonas Warrer og Peter Lang, får danskerne en forsmag på, når EM i 49'er bliver sejlet ud for Aarhus til sommer.