I det fynske folks tjeneste

OL-guldvinder om par nummer 7: Det er min drengedrøm

Det er en drengedrøm for Lasse Norman Hansen at blive del af par nummer 7 ved seksdagesløbet i København.

Nu slutter Lasse Norman Hansen sig til rækken af store danske baneryttere, der får lov til at køre med nummer 7 ved seksdagsløbet

Helt som ventet blev det fredag afsløret, at Michael Mørkøv får Lasse Norman Hansen som makker i par nummer 7 ved det københavnske seksdagesløb, der køres i Ballerup Super Arena fra 29. januar.

Den unge OL-guldvinder Lasse Norman Hansen er stolt over at blive valgt til parret af løbsdirektør Michael Sandstød og hans kollega Jimmi Madsen.

- For mig er det en stor glæde at blive en del af par nummer 7.

- Som for alle andre cykelryttere har dette selvfølgelig også være en drengedrøm for mig, så jeg er meget glad for, at Jimmi og Sandstød har valgt at give mig chancen, siger Lasse Norman Hansen i en pressemeddelelse.

Michael Mørkøv har ellers i en årrække dannet par med Alex Rasmussen ved det københavnske seksdagesløb. Men da fynboen i øjeblikket er ramt af karantæne på grund af en sag om whereabouts, var det nødvendigt at finde en ny makker til Mørkøv.

Lasse Norman Hansen er langtfra så erfaren i seksdagesløbene som Michael Mørkøv, der har vundet den københavnske udgave tre gange sammen med Alex Rasmussen.

Men Lasse Norman Hansen har i denne sæson kørt sammen med Marc Hester, der vandt sidste år i Ballerup Super Arena sammen med den stærke belgier Iljo Keisse.

- Tidligere i vinters kørte jeg 6-dages-løbet i Gent sammen med Marc Hester, hvor vi var med helt fremme hele løbet, siger Lasse Norman Hansen.

- Det var en god oplevelse, så jeg er bestemt klar til det forventningspres, som jeg ved, der vil blive lagt på Michael og mig. Derfor er jeg også sikker på, at vi nok skal være med helt fremme og dominere løbet, og forhåbentligt er det nok til at tage sejren.

Michael Mørkøv er glad for at få OL-guldvinderen i Omnium som makker.

- For mig er det helt perfekt at få Lasse som makker. Jeg sagde allerede tidligt i processen, at Lasse ville være et rigtig godt valg til par nummer 7.

- Han beviste allerede ved 6-dages-løbet i Ballerup sidste vinter og ved OL i London, at han er en stjerne på banen, så jeg er sikker på, at vi sammen nok skal være med helt fremme, og målet er helt klart sejren, siger Michael Mørkøv.