I det fynske folks tjeneste

OL-guldvinder: Pissefedt at blive hædret

Lasse Norman Hansen var stolt over at blive hædret af kolleger, da han vandt prisen som årets cykelrytter.

Lasse Norman Hansen var stolt og glad over at blive hædret af sine kolleger, da han vandt prisen som årets cykelrytter.

Lasse Norman Hansen har haft et helt fantastisk år som cykelrytter, og det blev fejret, da han mandag modtog prisen som Årets Cykelrytter 2012.

Han modtog prisen for sine præstationer ved OL, hvor han vandt guld i omnium og for sine præstationer på landevejen.

- Det føles helt vildt godt at vinde. Det er pisse fedt at få den hæder fra ens kolleger og dem, jeg kører mod til daglig, siger Lasse Norman Hansen.

Prisen blev uddelt af Danmarks Cykle Union og Post Danmark. Det er medlemmer fra pressen og DCU, der stemmer om kandidaterne.

Så sent som i weekenden vandt Lasse Norman World Cup guld i det individuelle forfølgelsesløb, mens han var med til at vinde holdforfølgelsesløbet fredag i en flot tid.

Kigger Lasse Norman Hansen frem mod næste år, er der to ting, som han satser særligt på.

- Jeg satser på at få fat i den regnbuefarvede trøje til bane-VM i februar. Et andet mål er VM i enkeltstart for U-23. Jeg tror på, at jeg kan vinde det, jeg sætter mig for, hvis jeg holder mig fri for skader, siger han.

Sidste år viste den 20-årige fynbo, at han godt kan være med på det niveau, da han fik en fjerdeplads i VM i enkeltstart for U-23.

Hans flotte præstationer på landevej kan samtidig være med til at åbne op for en fremtid uden for banecykling.

- Jeg vil satse mere på landevej, for jeg har opnået et højt niveau inden for banecykling. Jeg har så højt et niveau, at jeg kan satse på landevej og stadig være god på banen, men man kan ikke satse 100 procent på begge dele, siger han.

Trods flotte resultater i årets løb venter Lasse Norman fortsat til 2014 med at blive professionel.

I dagens anledning havde han OL-guldmedaljen med i tasken, men normalt er den låst inde i en bankboks frem for at ligge fremme hjemme.

Det er 37. gang, at kåringen finder sted, og følgende fem cykelryttere var nomineret til prisen for deres præstationer i årets løb:

Lars Bak, Sebastian Lander, Annika Langvad, Lasse Norman Hansen og Jakob Fuglsang.

Sidste år var det Lars Bak, der løb med hæderen.